TC de Liemers

Welkom bij TC de Liemers uit Zevenaar

Contact

TC de Liemers 900dpi 1

Nieuwsflitsen!

Fit 1

Meer fietsplezier, betere prestaties en minder blessures. Met voetdrukmeting, zadeldrukmeting en videoanalyse brengen we jouw ideale fietspositie in kaart.

BEPAAL JOUW UNIEKE FIETSPOSITIE

Jouw achtergrond, getraindheid, doelen en lichaam bepalen jouw unieke fietspositie. Bikefitting zorgt voor een goede fietspositie en daarmee voor meer fietsplezier, betere prestaties en voorkom je blessures.

BIKEFITTING

Als je op de fiets zit wil je optimaal genieten en blessurevrij presteren. Een goede fietspositie is dan essentieel. Een comfortabele houding waarbij je je spierkracht optimaal omzet in pedaalkracht. Daarbij bepalen jouw niveau, doelen en lichaam wat jouw optimale fietspositie is. Bikefitting zorgt voor een goede fietspositie en daarmee voor meer fietsgenot, betere prestaties en minder blessures.

MEER COMFORT

Ieder lichaam is anders, ook in lenigheid, stabiliteit en kracht. Voor een comfortabele houding is het nodig om je fiets aan te passen op jouw lichaam en doelen. Met een comfortabele houding geniet je meer en langer van je tijd op de fiets.

BETERE PRESTATIES

Je prestaties zijn natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je getraindheid. Maar om goed te kunnen presteren is het erg belangrijk dat je lichaam zijn spierkracht optimaal over kan brengen op de pedalen. Tijdens de bikefit doen we een biomechanische analyse voor jouw meest optimale krachtoverbrenging.

VOORKOM BLESSURES

Om optimaal te kunnen genieten en goed te kunnen presteren is klachtenvrij fietsen essentieel. Toch hebben veel fietsers wel eens last van lichamelijk klachten. Deze klachten kunnen vaak goed verholpen worden door een juiste aanpassing van de fietspositie. Veel voorkomend zijn klachten aan (Klik op onderstaande links om verder te lezen):

• nek/schouders
• onderrug
• heupen
• knieën
• voeten
• handen (tintelingen/gevoelloosheid)
• zitvlak/zadelpijn

Elke bikefit bij FitYourBike is maatwerk. Er wordt gekeken naar jouw doelen, je fysieke toestand, je getraindheid. Iedereen is uniek en heeft dus zijn eigen afstelling van zijn of haar fiets. Dus geen formules, of standaardhoeken, maar een totaalplaatje op maat! Fityourbike gebruikt voor zijn fietsmetingen de onderstaande methoden:

• Video analyse
• Zadeldrukmeting
• Voetdrukmeting

De fietsanalyse wordt op je eigen fiets gedaan, dat is immers ook de fiets waarmee je straks weer op de weg gaat. Met de computrainer van racermate kunnen we je trapcycles analyseren, testen met verschillende weerstanden en houdingen.

Tijdens de TC de Liemers Classic op 21 april zal ik aanwezig zijn en help ik je graag.

Sander Visschers

FitYourBike

Fit 2

Het clubblad van TC de Liemers 'Wiel aan wiel'

Het blad verschijnt meerdere keren per jaar in een oplage van 300 exemplaren. Hierin vind je allerlei mededelingen en wetenswaardigheden over de vereniging, zoals de wekelijkse clubritten en veldtoertochten. Reisverslagen van buitenlandse tochten van onze clubleden, bestuursmededelingen etc. Naast de website en de wekelijkse nieuwsbrief, is het clubblad het middel bij uitstek om de leden op de hoogte te houden van het wel en wee van de club. Het blad wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.