TC de Liemers

Welkom bij TC de Liemers uit Zevenaar

Contact

TC de Liemers 900dpi 1

Nieuwsflitsen!

 

GoalZo aan het begin van het seizoen denkt elke wielrenner wel eens na over hoe hij of zij het seizoen gaat doorkomen. Blijf je het op dezelfde manier doen of kies je een ander pad? Welke opbouw? Welke doelen? Periodiseren en pieken. Kloppen mijn schema’s.

Ja, ik heb me ingelezen in de materie. Bij de leden van TC de Liemers liggen er uiteraard ook een aantal piekmomenten in het seizoen. De Classic in april, de Prominententoer in juni en vaak een of ander berg op 1000 km vanaf Zevenaar.

De opwarmrondjes zijn zo’n beetje achter de rug en de klok is weer verzet. Het seizoen is begonnen.

Iedereen bouwt zijn seizoen op zijn eigen manier op. In de winter doortrainen in het bos of bij goed weer op de weg. De ander focust zich wat meer op de afdaling en komt een paar kilo aan in de winter.

 

 

Verhalen over de buik die dan bijdraagt aan de aerodynamische druppelvorm zijn regelmatig te horen in het peloton.

Wat specifiekere begeleiding kan ook zijn vruchten afwerpen. Een inspanningstest met een op maat gemaakt programma waarbij de piekmomenten zijn opgenomen kan helpen.

Mijn oudste zoon Jurriaan, ook al een tijd lid bij TC de Liemers, werkt al jaren met een vaste trainer en stelt een aantal doelen per jaar. Het begint zijn vruchten af te werpen.

Ik kan hem inmiddels niet meer bijhouden. Daar waar ik zelf de stukjes schrijf word er inmiddels al door anderen over hem geschreven.

Trainen als een prof

Zelf houd ik me ook bezig met het begeleiden van mensen. Mensen die ook zo hun pieken en dalen hebben en daar niet meer goed uitkomen. Hun relatie is op de klippen gelopen en hun doel is om te gaan scheiden. Ik help ze dat te bereiken.

Scheiden is ook topsport. De contractbesprekingen en het onderhandelen zijn niet van de lucht. De emoties kunnen hoog oplopen. Het kan voelen als een hongerklop die halverwege de beklimming keihard binnenkomt. Vlak voordat de man met de hamer op de loer staat.

In mijn rol help ik stellen om samen die berg te beklimmen om vervolgens na de scheiding de wind in de haren te voelen en opgelucht de afdaling in kunnen zetten. Ik doe het reken- en puzzelwerk, begeleid de gesprekken leg de gemaakte afspraken vast. Als ze het eens zijn geworden zorg voor de afwikkeling van de scheiding via de advocaat.

Let wel. Van een scheiding wordt in de regel niemand beter. Goede begeleiding kan wel helpen. Om aan mijn zakelijke activiteiten aandacht te besteden ben ik dan ook sponsor van de Classic én de Recreanten toertocht geworden en heb ik dit stukje geschreven.

Arnoud Vos

www.Volpa.nl

Het clubblad van TC de Liemers 'Wiel aan wiel'

Het blad verschijnt meerdere keren per jaar in een oplage van 300 exemplaren. Hierin vind je allerlei mededelingen en wetenswaardigheden over de vereniging, zoals de wekelijkse clubritten en veldtoertochten. Reisverslagen van buitenlandse tochten van onze clubleden, bestuursmededelingen etc. Naast de website en de wekelijkse nieuwsbrief, is het clubblad het middel bij uitstek om de leden op de hoogte te houden van het wel en wee van de club. Het blad wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.