TC de Liemers

Welkom bij TC de Liemers uit Zevenaar

Contact

TC de Liemers 900dpi 1

Nieuwsflitsen!

aanzetten

Een mooie titel boven dit nieuwsitem, maar de eerlijk gebied te zeggen dat deze niet uit mijn eigen koker komt, net zoals een groot deel van de onderstaande tekst. Een zeer gewaardeerd lid van onze club heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft haar verhalen toevertrouwd aan het papier.

Gaat fietsen en schrijven samen? Dat mogen jullie zelf beoordelen.

Tijdbesteding of Uitdaging?

Wat doe je als je gewend bent om ruim 10 uur in de week te sporten, maar opeens door blessureleed wekenlang bent uitgeschakeld? Inge Neijenhuis uit Beek, schrijfster van het veelgelezen blog “ingefietst.nl” wist zich wel te vermaken: ze gaf gewoon haar eerste boek uit! “Een clubgenoot van TC de Liemers had het al eens geopperd en ik had zelf ook al eens met het idee gespeeld, maar nu had ik opeens heel veel tijd om er ook eens werk van te maken: een aantal verhalen van mijn website bundelen tot een echt boek.”

Maar hoe doe je dat, een boek uitgeven?

De tijd dat je als enige optie met een manuscript uitgeverijen langs moest is sinds POD (print-on-demand) echt voorbij. Nu is het mogelijk om al dan niet met behulp van een organisatie eenvoudig je eigen boek uit te geven.

Aangezien Inge haar boek puur voor de lol ging publiceren wilde zij zo min mogelijk kosten en zoveel mogelijk duidelijkheid. Zo kwam zij na enig speurwerk uit bij Brave New Books, een samenwerking tussen Singel Uitgeverijen, bol.com en Mybestseller. “Het uitgeven van een boek kost me eenmalig €12,75 voor een ISBN. Ik hoef vooraf geen exemplaren in te kopen. Als je mijn boek wilt hebben, kun je het bestellen en dan wordt het gedrukt in een oplage van 1 stuks. Mijn boek is straks te koop bij alle webwinkels die zijn aangesloten bij CB Logistics, waaronder bol.com en ik hoop dat ook lokale boekhandels straks mijn boek in de winkel willen leggen.”

Lang leve het digitale tijdperk

Het was een kwestie van een account aanmaken en daarna kon ze aan de slag: een boekformaat kiezen, tekst aanleveren, een cover ontwerpen en de prijs bepalen. Goed voor een aantal uren prima vermaak. “Voor mijn boekpremière had ik bedacht een bepaald soort verhalen van mijn site te verzamelen. Verslagen van evenementen of blogs met tips vielen bij voorbaat af. Ik was op zoek naar verhalende stukken tekst die het liefst iets te maken hadden met een debuut, aangezien ik voor mijn eerste verhalenbundel als titel “Aanzetten” had gekozen. Zo creëerde ik een mix van oud en nieuw, racefiets en mountainbike, succes en tegenslag.“

De Liemers, maar dan iets groter

Het iets meer dan 100 pagina’s tellende boek is vlot leesbaar. Inge ontdekt tijdens haar tienerjaren de fietssport en is er direct aan verknocht. Sinds haar eerste kilometers in 1989 schrijft ze fietsverhalen over wielrennen, veldrijden en mountainbiken. Inge vertelt in “Aanzetten” over haar eerste wedstrijden, bijzondere ontmoetingen en bizarre gedachtekronkels die menig sportieve fietser zal herkennen. Openhartige stukjes tekst over verschillende eerste keren, een valpartij, frustratie, genot, intense emoties op de Alpe d'Huez en verzengende hitte op de Mont Ventoux. Hoewel de fiets steeds een rol speelt in de verhalen, is het boek niet uitsluitend boeiend voor sportieve fietsers. “Aangezien alles autobiografisch is, komen ook het Montferland, de Eltenberg en de Peeskesbult in het boek voor.”

'Aanzetten' (104 pagina's, ISBN: 9789402168617) is te koop bij www.bol.com/bravenewbooks.
Prijs: €20,00

Nieuwe schrijfster of toch ook blijven fietsen

Wij hopen dat Inge veel boeken mag verkopen en mensen blij kan maken met haar verhalen. Vandaar dat wij haar ook op onze website in de ‘spotlight’ zetten. Hoe fijn is het om in de komende wintermaanden eens lekker bij de open haard te gaan zitten en een gezellig boek te lezen. De geur van brandend hout, vers gezette koffie en papier. Even geen digitale devices om je heen. Maar bovenal hopen wij dat ze snel van haar blessureleed is verlost en weer snel aansluit bij ons op de fiets. Veel leesplezier…..

 ingefietst

Het clubblad van TC de Liemers 'Wiel aan wiel'

Het blad verschijnt meerdere keren per jaar in een oplage van 300 exemplaren. Hierin vind je allerlei mededelingen en wetenswaardigheden over de vereniging, zoals de wekelijkse clubritten en veldtoertochten. Reisverslagen van buitenlandse tochten van onze clubleden, bestuursmededelingen etc. Naast de website en de wekelijkse nieuwsbrief, is het clubblad het middel bij uitstek om de leden op de hoogte te houden van het wel en wee van de club. Het blad wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.