TC de Liemers

Welkom bij TC de Liemers uit Zevenaar

Contact

TC de Liemers 900dpi 1

Nieuwsflitsen!

LandenVlag

Ze zeggen weleens 'fietsen verbindt'. Hoewel het fietsen op zich een individuele sport is, je hebt immers niemand erbij nodig om jouw wielrenfiets te pakken en lekker een rondje te gaan toeren. Bovendien hoef je dan ook met niemand rekening te houden, kun je zelf de snelheid bepalen, welke route je gaat fietsen, ga je met de wind mee of wil je hem liever tegen hebben. Kortom, allemaal keuzes die je zelf kunt maken.

In Nederland waren er in 2016, 849.000 wielersporters actief. Aldus een onderzoek van de NTFU ( Nederlandse wielersportmonitor 2016 – editie 3) Deze personen waren 18 jaar en ouder die 12 keer per jaar of vaker aan wielrennen/mountainbiken of trektochten op de fiets doen en deze activiteit beoefenen op een sportieve fiets.

In datzelfde onderzoek worden heel veel wetenswaardigheden gedeeld en leert ons ook dat de overgrote meerderheid de wielersport alleen beoefend. Tot zover klopt de aanname dat het een individuele sport is. Toch zijn er ook zo’n 84.900 wielerliefhebbers die zich hebben aangesloten bij een vereniging.

De belangrijkste reden om dat te doen, zeggen 50.940 personen; “Sociale contacten opdoen / onderhouden”. Deze mensen voelen zich dus verbonden met elkaar omdat ze een zelfde passie hebben.

Onze vereniging heeft nu ca. 300 leden waar we eerlijkheidshalve ook bij moet zeggen dat wij ze zeker niet altijd bij één van onze clubritten zien, maar toch hebben zij zich ooit, om hen moverende redenen bij ons aangemeld als lid.

We zijn een erg actieve vereniging en je kunt ook bijna op elke dag van de week wel in clubverband fietsen. Ook zijn er elk jaar weer leden van onze club die in wisselende samenstellingen een trip maken naar het buitenland, om daar te gaan fietsen. Dit ontstaat vaak op spontane wijze en is een uitvloeisel van de sociale contacten die men opdoet binnen de club. Frankrijk is daarbij wel favoriet, maar ook Italië of andere landen worden bezocht.

Zo zijn er ook leden die al jaren naar Mallorca gaan en het plan hebben opgevat om dit eens wat grootser aan te pakken en te polsen of er meer belangstelling is, om in meerdere (snelheids-) groepen naar Mallorca te gaan. Dit is geen officiële clubactiviteit maar een initiatief van een aantal leden van TC de Liemers. Het zou dan zelfs zo kunnen zijn dat ook niet-leden van TC de Liemers zich kunnen aanmelden of de partners die niet willen fietsen maar wel even lekker eruit en genieten op Mallorca.

Wat is het plan?

We gaan een week fietsen op Mallorca van woensdag 11 tot en met 18 april 2018. Ben je er al eens geweest en vindt je het leuk om het nog eens mee te maken, of ben je er nog nooit geweest en wil je eens ervaren wat Mallorca allemaal te bieden heeft op fietsgebied. Meld je dan aan, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp Mallorca

Ook als je vragen hebt kun je een mail sturen. We willen op tijd het hotel reserveren en ook de vliegtickets boeken, zodat we gebruik kunnen maken van vroeg-boek kortingen en wellicht quantumkorting als we meer personen tegelijk boeken.

Wil je mee naar Mallorca? Stuur dan uiterlijk 16 september 2017 een mail.

Mallorca

 

Het clubblad van TC de Liemers 'Wiel aan wiel'

Het blad verschijnt meerdere keren per jaar in een oplage van 300 exemplaren. Hierin vind je allerlei mededelingen en wetenswaardigheden over de vereniging, zoals de wekelijkse clubritten en veldtoertochten. Reisverslagen van buitenlandse tochten van onze clubleden, bestuursmededelingen etc. Naast de website en de wekelijkse nieuwsbrief, is het clubblad het middel bij uitstek om de leden op de hoogte te houden van het wel en wee van de club. Het blad wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.